Миргородська райСЮН

Ми - це
Меню сайту
Відвідувачі
Новини
Біологія

«Методичний портал»

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Акваріум
Наші друзі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Лютий » 27 » Про проведення Національного етапу щорічного Міжнародногекологічного форуму «Зелена планета»о дитячого
10:30 PM
Про проведення Національного етапу щорічного Міжнародногекологічного форуму «Зелена планета»о дитячого
У 2013 році Форум приурочений проведенню Року охорони навколишнього середовища і проводиться під гаслом «Збережемо та примножимо».
 
Цілі і завдання форуму: залучити дітей та підлітків до різних видів творчої діяльності, спрямованої на збереження рідкісних рослин і тварин; збереження та відродження природних об'єктів; примноження лісових насаджень; розвиток міжнародного дитячого співробітництва та дитячої дипломатії; виховання у дітей різних країн дбайливого ставлення до єдиних загальнолюдських цінностей відповідно до принципу збереження культурного і біологічного різноманіття; формування у юних жителів Землі екологічної культури і активної життєвої позиції до глобальних проблем, що стоять перед людством.
 
 Конкурсна програма Форуму проводиться у два етапи:
1) Національний - координатором є Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України;
2) Міжнародний - організатором виступає Всеросійський дитячий екологічний рух «Зелена планета».
 
 Для участі в конкурсній програмі Форуму запрошуються учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. У рамках Форуму проводяться конкурси творчих робіт по дев'яти номінаціях (див. додаток) Офіційними мовами заходу є російська та англійська. Приймаються лише творчі роботи, що відповідають наступним вимогам: конкурсні роботи не є плагіатом, копією або частиною робіт інших авторів; кожна
 
конкурсна робота повинна відповідати встановленим вимогам та належним чином оформлена;
Матеріали на національний етап надсилати до 30 квітня 2013 року на адресу: 04074, Київ, вул. Вишгородська, 19, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді (відділ екології, на Форум " Зелена планета ").
 
Конкурсні роботи переможців національного етапу будуть відправлені для участі у міжнародному етапі конкурсу. Кращі роботи будуть розміщені на сайті НЕНЦ: http://www.nenc.gov.ua та в журналі «Паросток». У НЕНЦ буде організована виставка кращих робіт учасників Форуму. Просимо Вас поширити інформацію та провести роботу по залученню школярів до участі в конкурсній програмі Форуму.
 
За додатковою інформацією звертатися до національного координатора проекту в Києві: тел.(044) 430-02-60, 430-43-90 (Радченко Тамара Дмитрівна), ел. поштаradchenko@nenc.gov.ua , сайт: http://www.nenc.gov.ua .
 
Конкурсна програма
та умови участі у Міжнародному форумі «Зелена планета - 2013»
 
Загальна тематика форуму: «Збережемо та примножимо».
Головний критерій відбору робіт - відповідність нижче наведеним номінаціям: 1.«Природа - безцінний дар, один на всіх» - номінація соціально-значущих та проектних робіт з екології, збереження та відродження лісових насаджень, енергозбереження та дбайливого ставлення до природних ресурсів (тези робіт - не більше 2 сторінок формату А4 зі стандартними полями, шрифт Times New Roman, міжрядковий інтервал 1.0; на наступному рядку після заголовку зазначається прізвище та ім`я автора (повністю), рік народження).

Оцінюється актуальність проблеми, соціальна значущість досліджень та власний внесок автора у вирішення проблеми.
 
 2 «Експеримент у космосі» - номінація шкільних проектів з проведення фізичних, механічних та еколого-біологічних експериментів на борту Міжнародної Космічної Станції (тези робіт - не більше 2 сторінок формату А4 з стандартними полями, шрифт Times New Roman, міжрядковий інтервал 1.0; на наступному рядку після заголовку зазначається прізвище та ім`я автора (повністю), рік народження). Оцінюється реальна можливість проведення експерименту на борту Міжнародної Космічної Станції, актуальність проблеми, наукове розкриття змісту, соціальне значення досліджень.
 
3. «Життя лісу та долі людей» - літературна номінація (проза, вірші, газетні та журнальні публікації, есе, сценарії тощо) щодо краси та екологічних проблем рідного краю, а також про людей, що присвятили своє життя охороні природи (творчі роботи надаються у друкованому вигляді, формат А4 з стандартними полями, шрифт 12 Times New Roman, міжрядковий інтервал 1.0; на наступному рядку після заголовку зазначається прізвище та ім`я автора (повністю), рік народження). Оцінюється актуальність та оригінальність висвітлення проблеми, творча та художня цілісність твору, яскравість викладу.
 
4. «Зелена планета очима дітей» - номінація малюнків (надсилається оригінал малюнка формату А3; на зворотному боці зазначається прізвище та ім`я (повністю), рік народження). Оцінюється розкриття екологічної тематики, композиційне рішення, рівень виконання, художня виразність, оригінальність ідеї.
 
5. «Еко-об`єктив» - номінація фоторепортажів про екологічну соціально-необхідну діяльність дитячих колективів (надсилаються серії з 3-5 фотокарток формату 21х30 см; на зворотному боці зазначається прізвище та ім`я автора (повністю), рік народження). Оцінюється рівень розкриття значення соціальної екологічної діяльності дитячих організацій, дотримання сюжетної лінії, а також рівень виконання наданої серії фотографій.
 
6.«Різноманітність вікових традицій» - номінація окремих композицій, виготовлених з природного матеріалу, що відтворюють самобутність народів, які населяють планету Земля (надсилається фотографія композиції формату 18х24 см та більше, на зворотному боці зазначається прізвище та ім`я автора (повністю), рік народження, перелік використаних матеріалів). Оцінюється розкриття теми номінації, композиційне рішення, рівень виконання, художня виразність, оригінальність використання природних матеріалів.
 
7. «Сучасність та традиція» - номінація колекцій моделей одягу з екологічно чистих матеріалів, які об`єднають сучасний стиль та народні традиції (надсилаються фотографії моделей одягу формату 18х24 см та більше, а також відеозапис дефіле на DVD, CD носіях, на зворотному боці фотографій зазначається прізвище та ім`я автора (повністю), рік народження, перелік використаних матеріалів).. Оцінюється розкриття теми номінації, дизайн моделі, рівень виконання, екологічність матеріалів, що були використані в моделях.
 
8. «Сучасні технології на службі природи» - номінація сайтів та веб-сторінок в Інтернет-мережі з екологічної та природоохоронної тематики (суворою вимогою є обов`язкове розміщення сайту в Інтернет-мережі на весь період проведення конкурсу, а також наявність на ньому інформації про авторів сайту та посилання на те, що сайт є учасником номінації «Сучасні технології на службі природи» форуму «Зелена Планета - 2011» (опис конкурсної роботи - не більше 2 сторінок формату А4 з стандартними полями, шрифт 12 Times New Roman, міжрядковий інтервал 1.0; на наступному рядку після заголовку зазначається прізвище та ім`я автора (повністю), рік народження). Оцінюється розкриття екологічної тематики, оригінальність розробки, рівень володіння інформаційними технологіями.
 
9. «Природа. Культура. Екологія» - номінація фольклорних та театральних колективів (надсилаються афіша чи програма, фотографії виступів формату 18х24 см та більше, а також відеозапис виступу на DVD, CD носіях; в афіші та програмі необхідно зазначити: назву постановки (спектаклю, виступу, номеру тощо), список учасників та виконавців (прізвища та імена вказуються повністю) із зазначенням віку учасників, а також прізвища, імені та по-батькові сценариста, режисера, постановника, художнього керівника).
 
Умови участі у Міжнародному етапі Форуму. Оцінюється розкриття теми конкурсу, актуальність порушеної проблеми, творча та художня цілісність, рівень майстерності виконання. Надіслані на конкурс творчі роботи назад не повертаються.
 
За підсумками проведення міжнародного етапу Форуму: всі учасники та лауреати нагороджуються грамотами та дипломами; видається інформаційний збірник, який розсилається організаторам національних етапів, а також до посольств зарубіжних країн в Росії; творчі роботи лауреатів можуть публікуватися в друкованих матеріалах Руху «Зелена планета» та вивішуватися на його сайті із зазначенням авторів (за плагіат і помилки в написанні прізвищ авторів, які були зроблені не з вини організатора міжнародного етапу Форуму Загальноросійський громадський дитячий екологічний рух «Зелена планета» відповідальності не несе).
 
Презентаційна програма Міжнародного етапу форуму Презентаційна програма Форуму відбудеться в одному з суб'єктів Російської Федерації (за узгодженням) на початку листопада 2013 року з участю організаторів національних етапів Конкурсної програми Форуму, які запрошуються на конкурсній основі відповідно до вимог Програмного комітету. В рамках презентаційної програми Форуму проводяться: презентації делегацій-учасниць; вироблення резолюцій на адресу світового співтовариства від юних екологів; творчі зустрічі з провідними політиками, діячами науки і культури; екскурсії на виробничі підприємства, у наукові та культурні центри.
 
Електронна версія Положення про проведення Міжнародного дитячого екологічного форуму «Зелена планета 2013» знаходиться на сайті: www.greenplaneta.ru в рубриці «Документи».
Контакти Оргкомітету Міжнародного дитячого екологічного форуму «Зелена планета 2013»:
Тел. / Факс: + 7495737 54 30
E-mail: zelplaneta@mail.ru
Поштова адреса: 119049, Росія, Москва, вул. Велика Якиманка, б. 38А.
Переглядів: 1118 | Додав: metodustraisun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Моя Україна
Флаги картинки
Урок патріотизму
Україна - Єдина!
Збираємо рюкзак
Сигнал "Увага всім
Небезпечні знахідк
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Годинник
Новини
Конкурси
Вітаємо

    Січень

    7.01 Кононенко О.О.(н)

    14.01 Гречаний В.О.(н)

    14.01 Зосенко Л.Д.

    25.01 Педорич Т.І.

    Лютий

    4.02. Щербань Т.І.

    14.02 Шарко К.О.

    18.02 Гончаренко Н.І.

    21.02 Сидоренко Л.І.(н)

    27.02 Аршинова В.М.

    27.02 Фесенко М.В.

    Березень

    4.03 Денисова С.В.

    9.03 Гребінник Т.С.

    17.03 Гурина В.М.(Н)

    21.03 Мирошник С.В.

    27.03 Тютюнник Л.В.

    Квітень

    3.04 Сизоненко І.М.(н)

    8.04 Тетерюк С.Б.

    10.04 Руденко А.С.

    15.04 Кіпрач М.І.(Н)

    15.04 Кравченко Л.В.(Н)

    16.04 Белиба М.І.

    20.04 Кудренко Ю.Б.(н)

    26.04 Фесенко Я.В.

    Травень

    16.05 Політько О.І.

    24.05 Покровська О.І.

    26.05 Радченко С.І.

    29.05 Гришко В.Б.

    Червень

    3.06 Харченко Г.В.

    4.06 Смирний В.М.(Н)

    7.06. Гречана Б.В.

    17.06 Кухарук Л.В.

    Липень

    7.07 Щукіна Т.І.

    3.07 Семеренко Н.О.(Н)

    8.07 Калантай Н.В.

    11.07 Давиденко В.М.(Н)

    24.07 Яременко Н.В.

    25.07 Немченко О.В.

    29.07 Іщенко А.В.(Н)

    Серпень

    4.08. Скубій Л.С.

    16.08. Колісник І.В.

    16.08.Ященко В.М.

    19.08.Сербин С.Ю.

    24.08. Скляр І.Л.

    27.08. Демочко О.В.(Н)

    Вересень

    14.09 Шульга Н.В.

    15.09 Карпенко Ю.І.

    18.09. Кузьменко А.О.

    24.09. Дудніченко В.О.

    Жовтень

    1.10 Литвин Л.О.(Н)

    13.10 Давиденко В.І.

    15.10. Руденко І.І.

    25.10. Гвоздіковська Я.М.

    25.10 Станіславський В.М.

    31.10. Овлах І.С.

    Листопад

    29.11 Іщенко Н.В.

    Грудень

    8.12. Красюк Л.М.

    14.12. Юдько О.В.

    18.12 Хазай Н.В.

    25.12 Миколаєнко Л.В.

    31.12 Мисяк Р.В.(Н)

     
Афоризми
Сайт існує
Пошук
Архів записів

murgraisun@yandex.ua © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz