Миргородська райСЮН

Ми - це
Меню сайту
Відвідувачі
Новини
Біологія

«Методичний портал»

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Акваріум
Наші друзі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Квітень » 11

Учні Трудолюбівської школи відкрили трудовий екологічний сезон. Тепла сонячна днина покликала всіх на шкільне подвір’я та сприяла робочому настрою. Година спільної праці дала відрадний результат: вигребене подвір’я, скопані клумби, підметені доріжки, висіяне насіння у теплиці.

Це лише початок звичних весняних робіт, але результатом усі залишилися задоволені.

... Читати далі »

Views: 578 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]

ерші квіти після тривалої зими приносять величезну втіху для душі. Прогулянка до лісу ранньої весни – просто спокуса. Руки так і тягнуться до квітів... Але не поспішайте рвати це чудо! Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, повністю нівечаться рослини. Зірвали стеблину з трьома первоцвітами, а це означає, що загинуло 4560 насінин. І як наслідок – відсутність нових рослин. 

Учні-початківці Черкащанської ЗОШ здійснили екскурсію до урочища Дубина, яке знаходиться поблизу села Мокрії та залишили у своїх серцях незабутні враження про прогулянку. Діти надовго запам'ятають слова своїх учителів про бережливе ставлення до природи, до перших весняних квітів, охорону зеленого світу.

Views: 590 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]

У Черкащанському НВК відбулося свято Здоров'я, яке підготувала і провела учителька початкових класів Пащевська Людмила Віталіївна.

З давніх-давен український народ найголовнішою цінністю в житті вважав здоров’я. Вітаючись і прощаючись, люди казали одне одному: «Здоровенькі були!», «Дай, Боже, здоров’я!», «Доброго вам здоров’я!», «Бувайте здорові!», «Ходіть здорові!» тощо.

 Ще за часів Київської Русі наші пращури цінували здоров’я, загартованість, спритність. Свою силу, винахідливість, кмітливість вони виявляли в іграх, забавах, які часто проводили в традиційні свята українців.

  Свято буває не щодня. А про своє здоров’я слід піклуватися постійно. Людина сама відповідає за власне здоров’я. І тільки сама може його зберегти.

  Учні початкових класів впевнено показали свої знання про здоров'я і ... Читати далі »

Views: 654 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]

В Савинцівській ЗОШ І – ІІІ ступенів за ініціативою фахівця із соціальної роботи Товстоліт Л.О. пройшов тиждень пропаганди здорового способу життя. Учнями 7 – 11 класів було переглянуто фільм « Ми вибираєм життя без наркотиків!». Майже кожен учень 5 – 11 класів взяв участь у написанні тестів « Здоровий спосіб життя». Учні 1- 4 класів намалювали в своїх малюнках улюблені види спорту, якими в майбутньому хотіли б займатися, а поки що це уроки фізкультури і як традиція – змагання «Веселі старти» до Дня фізичної культури, де школярі показали свої вміння.  Учні 8 класу виготовили плакат – заклик до ведення здорового способу життя. З учнями були проведені бесіда « Куріння чи здоров∙я – вибирайте самі!» та прочитана лекція «Наше здоров∙я та наркотичні речовини». Ніхто з дітей не залишився байдужим з питання пропаганди здорового способу життя. І як підсумок цього в школі учителем фізкультури ... Читати далі »

Views: 693 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]

Про наркоманію нині говорять у всьому світі. Ця проблема турбує медиків, соціологів, педагогів. Наркоманія - соціальна трагедія. Необхідно терміново й активно включитися у боротьбу з наркоманією, використовуючи весь арсенал доступних засобів. З метою антинаркомаційної пропаганди 28 лютого була проведена година спілкування у 10 класі Петрівцівської ЗОШ (класний керівник Іващенко Т.Г) «Наркоманія –крок у безодню ». Під час виховного заходу учні дізналися про мерзотну сутність наркотиків, страшні наслідки пристрасті – моральне і фізичне самознищення. Година спілкування була побудована так, щоб загострити увагу на небезпеці псигологічної деградації людини, що приймає наркотики. Було доведено, що паралельно із звичкою до наркотиків, відбувається різке звуження інтересів особи, її потреб, мотивів поведінки. По закінченні години спілкування десятикласники зробили висновок, що запорука нашого майбутнього – наша розважливість і дбайливе ставлення до власного здо ... Читати далі »

Views: 617 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]

Формування у дітей поняття про життя відбувається повсякчас і чи буде це поняття сформоване як поняття про здоровий спосіб життя, залежить і від батьків, і від школи. Я не помилюся, якщо скажу, що проведення спортивних свят у наших школах є гарною традицією

Так наприклад в Петрівцівській школі відбулося спортивне свято "Тато, мама, я - спортивна сім'я".

У змаганнях узяли участь сім'ї учнів 4 класу. Дві команди "Переможець" і "Вікторія" виборювали першість у різних спортивних конкурсах.

Батьки з великою відповідальністю віднеслися до проведення цього заходу.

... Читати далі »

Views: 650 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]

За доброю традицією навесні учні 11 класу Комишнянької ЗОШ І-ІІІ ст. висаджують дерева. Цього року випускники на території школи посадили  грецькі горіхи, абрикоси, берези, липи та самшит, саджанці яких школі надало Комишнянське лісництво.

Views: 681 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]

Учні Комишнянської ЗОШ І-ІІІ ст. 1-4 класів провели цікаву подорож у країну «Здоров’ятко», де учні зустрілись із Федорою,від якої утікали улюблені речі, із Бруднулею, яка на свято прийшла зі своїми помічниками – мікробами, Мийдодиром, Зубною Щіткою, Зубною пастою, Милом, Лікарем Айболитом, які закликали всіх до здорового способу життя.

Views: 612 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]

Здоров'я - це найбільша цінність кожної людини, тому в рамках місячника боротьби з туберкульозом в усіх школах району пройшли профілактичні бесіди з учнями та батьками, основною метою яких, було ознайомлення з шляхами передачі даного захворювання та саме головне, як його уникнути. Так наприклад в Комишнянській ЗОШ І-ІІІ ст. медсестра Терлицька Л.І. розповіла учням та батькам про необхідність проведення щеплень та проби Манту.

Views: 594 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]

Ой, ви, коні, буйні гриви,

 Мчіть на зорі 

Там веселки, теплі зливи

І травневі береги. ​

  Мальовниче село Дібрівка вирізняється серед інших сіл Миргородського району перш за все розвитком конярства. Дібрівський кінний завод, що був заснований 1888 року князем Дмитром Костянтиновичем Романовим, з самого початку свого існування залучав найбільш кваліфікованих спеціалістів, використовував найновіші для свого часу елементи технології вирощування коней. Коні Дібрівського заводу успішно демонструвались на різних міжнародних виставках, за загальною кількістю  виграшів на іподромах Дібрівка посідала домінуюче місце серед інших заводів, особливо славились рисаки орловської породи. Сьогодні Дібрівський кінний завод №62 спеціалізується на розведенні та вирощуванні орловської рисистої, російської рисистої та новоолександрівської ваговозної порід.

Традиційно кожного року 2 травн ... Читати далі »

Views: 608 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]

У рамках Місячника боротьби з туберкульозом фахівцем із соціальної  роботи  (Міхурою Г.А.) та психологом Хомутецької школи (Добряком В.О.) з учнями 11 класу  була проведена виховна година .

Всі учасники заходу мали змогу  познайомитися з історією виникнення  і розвитку хвороби ;  визначити  основні характеристики туберкульозу та способи  його передачі; дізнатися про  заходи,  спрямовані на попередження та зменшення ризику захворювання  на туберкульоз. В кінці лекції була зачитана статистика рівня  даного захворювання  в Україні та світі, яка вкотре вказала  на необхідність боротьби з хворобою.
Сподіваємося, що учні зрозуміли  всю серйозність даної  проблеми та будуть дбайливо ставитися до свого здоровя та здоров ... Читати далі »

Views: 614 | Added by: metodustraisun | Date: 2014-04-11| Comments (0)

 
[ Добавить новость ]
Моя Україна
Флаги картинки
Урок патріотизму
Україна - Єдина!
Збираємо рюкзак
Сигнал "Увага всім
Небезпечні знахідк
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Годинник
Новини
Конкурси
Вітаємо

    Січень

    7.01 Кононенко О.О.(н)

    14.01 Гречаний В.О.(н)

    14.01 Зосенко Л.Д.

    25.01 Педорич Т.І.

    Лютий

    4.02. Щербань Т.І.

    14.02 Шарко К.О.

    18.02 Гончаренко Н.І.

    21.02 Сидоренко Л.І.(н)

    27.02 Аршинова В.М.

    27.02 Фесенко М.В.

    Березень

    4.03 Денисова С.В.

    9.03 Гребінник Т.С.

    17.03 Гурина В.М.(Н)

    21.03 Мирошник С.В.

    27.03 Тютюнник Л.В.

    Квітень

    3.04 Сизоненко І.М.(н)

    8.04 Тетерюк С.Б.

    10.04 Руденко А.С.

    15.04 Кіпрач М.І.(Н)

    15.04 Кравченко Л.В.(Н)

    16.04 Белиба М.І.

    20.04 Кудренко Ю.Б.(н)

    26.04 Фесенко Я.В.

    Травень

    16.05 Політько О.І.

    24.05 Покровська О.І.

    26.05 Радченко С.І.

    29.05 Гришко В.Б.

    Червень

    3.06 Харченко Г.В.

    4.06 Смирний В.М.(Н)

    7.06. Гречана Б.В.

    17.06 Кухарук Л.В.

    Липень

    7.07 Щукіна Т.І.

    3.07 Семеренко Н.О.(Н)

    8.07 Калантай Н.В.

    11.07 Давиденко В.М.(Н)

    24.07 Яременко Н.В.

    25.07 Немченко О.В.

    29.07 Іщенко А.В.(Н)

    Серпень

    4.08. Скубій Л.С.

    16.08. Колісник І.В.

    16.08.Ященко В.М.

    19.08.Сербин С.Ю.

    24.08. Скляр І.Л.

    27.08. Демочко О.В.(Н)

    Вересень

    14.09 Шульга Н.В.

    15.09 Карпенко Ю.І.

    18.09. Кузьменко А.О.

    24.09. Дудніченко В.О.

    Жовтень

    1.10 Литвин Л.О.(Н)

    13.10 Давиденко В.І.

    15.10. Руденко І.І.

    25.10. Гвоздіковська Я.М.

    25.10 Станіславський В.М.

    31.10. Овлах І.С.

    Листопад

    29.11 Іщенко Н.В.

    Грудень

    8.12. Красюк Л.М.

    14.12. Юдько О.В.

    18.12 Хазай Н.В.

    25.12 Миколаєнко Л.В.

    31.12 Мисяк Р.В.(Н)

     
Афоризми
Сайт існує
Пошук
Архів записів

murgraisun@yandex.ua © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz